Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Ecosia.org virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

U zou het Ecosia-virus nooit moeten toestaan om uw homepage wijzigen

Voorbeeld van Ecosia.org

Het Ecosia-virus is een twijfelachtige zoekmachine die is toegevoegd aan de categorie van browser-hijackers. Zodra het geïnstalleerd is, verandert het de standaard zoekmachine in zijn eigen domeinnaam en wordt het slachtoffer naar de Ecosia.org-site doorgestuurd.

De belangrijkste distributietechniek die deze kaper gebruikt, is bundeling. Zo kan het verspreid worden met diverse gratis programma's die u van het internet kunt downloaden. U kunt Ecosia ook direct vanaf zijn officiële website downloaden naar Chrome, Firefox, Internet Explorer of andere browsers.

Ontwikkelaars presenteren dit programma als een gratis zoekhulpmiddel die op reclame-gebaseerde inkomsten genereert voor het planten van bomen. Volgens hun informatie hebben ze al meer dan 9 miljoen bomen geplant met behulp van 5,5 miljoen actieve gebruikers in Indonesië, Madagaskar, Nicaragua, Peru, Burkina Faso en Tanzania. Ondanks het ambitieuze en gulle doel om voor 2020 een ​​miljard bomen te planten, wordt Ecosia.org virus nog steeds beschouwd als een potentieel ongewenst programma (PUP).

Na het overnemen van de webbrowser, begint deze kaper met het weergeven van gesponsorde inhoud in de zoekresultaten. Bovendien kan het ook worden gebruikt om zoekopdrachten van gebruikers, bezochte sites, IP-adres en soortgelijke informatie te volgen. De op die manier verzamelde gegevens helpen bij het instellen van de gedragsmatige marketingstrategie.

Deze browserextensie kan ook opdringerige, agressieve, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijke commerciële inhoud afleveren. Om uzelf te beschermen tegen het doorsturen dat wordt veroorzaakt door het klikken op een van de advertenties, moet u nadenken over het verwijderen van Ecosia.org van uw computer.

Extra problemen veroorzaakt door deze browser-hijacker

Zoals we al hebben vermeld, kan de kaping door Ecosia worden gevolgd door misleidende of nep-advertenties die u kunnen doorsturen naar zeer risicovolle websites. Deze sites kunnen worden gecreëerd door cybercriminelen die op zoek zijn naar naïeve slachtoffers. Behalve het doorverwijzen van gebruikers naar verdachte sites en het verstoren van hun browsersessies met online advertenties, heeft dit zoekhulpmiddel een andere negatieve functie die betrekking heeft op de functionaliteit van de motor.

Het maakt niet uit dat Ecosia.org beweert dat het wordt aangedreven door Bing-search, het privacybeleid van deze zoeksite meldt dat het de zoekresultaten zou kunnen wijzigen. Zo kunt u boven de zoekresultaten veel commerciële inhoud vinden. Als gevolg hiervan kan het vinden van nuttige informatie ingewikkeld zijn.

Inderdaad, het idee van het project is prachtig. Het is echter beter om Ecosia.org te verwijderen en het geld rechtstreeks te doneren aan organisaties die diverse milieuproblemen oplossen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit programma veel online advertenties genereert die u zouden kunnen doorsturen naar verscheidene cyberbedreigingen. Dus, scan uw computer met ReimageIntego en zorg ervoor dat er ook geen andere verdachte programma’s op uw pc zijn geïnstalleerd.

Afbeelding van het Ecosia.org-virusHet kan zijn dat Ecosia.org uw browser kaapt nadat u op onzorgvuldige wijze freeware of shareware heeft gedownload.

De dubieuze infiltratiemethode van Ecosia.org

Ongeacht het feit dat deze zoekmachine een officiële website heeft, hebben zijn ontwikkelaars ook een controversiële distributiestrategie toegepast, genaamd “software bundels” of gewoon “bundeling”. Met deze software-marketingmethode kunt u PUP’s toevoegen als extra component van softwarepakketten.

Veel programma's die gratis kunnen worden gedownload van P2P-netwerken, bestandsdelende websites, torrents en andere onveilige bronnen zijn bundels die verschillende PUP's bevatten. Het Ecosia-virus is precies zo. Als u het op uw computer hebt opgemerkt, moet u wat freeware of shareware hebben gedownload gebruik makend van de Snelle/Aanbevolen instellingen.

Het probleem met dergelijke instellingen is dat ze u zelden informeren over toepassingen van derden die in een softwarepakket zijn opgenomen. Echter, het installeren van programma's onder deze instellingen geeft indirect toestemming om de hele bundel te downloaden. Intussen laat de geavanceerde/aangepaste installatiewizard zien welke aanvullende apps zijn toegevoegd aan het pakket en biedt de mogelijkheid om de installatie te stoppen.

Om ongewenste programma's te vermijden, moet u altijd kiezen voor deze instelling en elk van de stappen zorgvuldig opvolgen.

Het verwijderen van het Ecosia-virus

Technisch gezien is Ecosia geen virus. Het is een mogelijk ongewenst programma (PUP). Echter, als gevolg van negatieve eigenschappen en het vermogen om onverwacht op de browser te verschijnen, werd deze PUP aangegeven als een virus. Het maakt niet uit dat het geen grote schade aan de computer kan veroorzaken. U zou deze kaper niet op uw computer moeten installeren.

Om het Ecosia-virus te verwijderen, heeft u manuele of automatische verwijderingsopties. U moet een van hen selecteren zodra het virus op uw systeem verschijnt omdat het extra problemen kan veroorzaken. Daarnaast heeft ons team geïllustreerde verwijderingsinstructies voor u voorbereid. Volg ze zorgvuldig op en zorg ervoor dat u alle aan de kaper verwante rubrieken volledig verwijdert.

Als handmatig verwijderen van Ecosia.org ingewikkeld lijkt, moet u de tweede optie kiezen. De automatische eliminatiemethode biedt de mogelijkheid om de kaper te verwijderen met behulp van een anti-malware programma.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Het Ecosia.org-virus snapshot
Het Ecosia.org-virus snapshot

Manuele Ecosia.org virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Ecosia.org van Windows systems

Om deze kaper van Windows te verwijderen, controleert u de lijst met geïnstalleerde programma's en verwijdert u verdachte vermeldingen die mogelijk verband houden met deze browser-hijacker.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Ecosia.org en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Ecosia.org en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Ecosia.org uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Ecosia.org van Mac OS X systeem

Om uw Mac te beschermen en Ecosia van uw computer te verwijderen, moet u verdachte toepassingen van het systeem verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Ecosia.org of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Ecosia.org van Internet Explorer (IE)

Reset de IE-browser om af te komen van de hijacker-gerelateerde vermeldingen.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Ecosia.org en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Ecosia.org verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Ecosia.org virus uit Microsoft Edge

Om Microsoft Edge na de kaping te reinigen, volgt u de onderstaande stappen op.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Ecosia.org uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Ecosia.org van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder de Ecosia-browserextensie, evenals andere add-ons die mogelijk zijn geïnstalleerd op Firefox. Reset daarna de browser. Het helpt bij de verwijdering van de traceercookies.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Ecosia.org en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Ecosia.org. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Ecosia.org van Google Chrome

Om Chrome te repareren, zoekt u naar verdachte extensies en verwijdert u deze. Er kunnen enkele traceercookies zijn geïnstalleerd. Daarom moet u die ook verwijderen door de browser te resetten.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Ecosia.org en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Ecosia.org. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Ecosia.org van Safari

Volg de onderstaande stappen op om de kaper volledig uit Safari te verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Ecosia.org of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Ecosia.org verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Ecosia.org te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-ecosia-org-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Ecosia.org virus