Verwijder Ecosia.org virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2018

Ecosia.org virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Ecosia.org-virus?

U zou het Ecosia-virus nooit moeten toestaan om uw homepage wijzigen

Voorbeeld van Ecosia.org

Het Ecosia-virus is een twijfelachtige zoekmachine die is toegevoegd aan de categorie van browser-hijackers. Zodra het geïnstalleerd is, verandert het de standaard zoekmachine in zijn eigen domeinnaam en wordt het slachtoffer naar de Ecosia.org-site doorgestuurd.

De belangrijkste distributietechniek die deze kaper gebruikt, is bundeling. Zo kan het verspreid worden met diverse gratis programma's die u van het internet kunt downloaden. U kunt Ecosia ook direct vanaf zijn officiële website downloaden naar Chrome, Firefox, Internet Explorer of andere browsers.

Ontwikkelaars presenteren dit programma als een gratis zoekhulpmiddel die op reclame-gebaseerde inkomsten genereert voor het planten van bomen. Volgens hun informatie hebben ze al meer dan 9 miljoen bomen geplant met behulp van 5,5 miljoen actieve gebruikers in Indonesië, Madagaskar, Nicaragua, Peru, Burkina Faso en Tanzania. Ondanks het ambitieuze en gulle doel om voor 2020 een ​​miljard bomen te planten, wordt Ecosia.org virus nog steeds beschouwd als een potentieel ongewenst programma (PUP).

Na het overnemen van de webbrowser, begint deze kaper met het weergeven van gesponsorde inhoud in de zoekresultaten. Bovendien kan het ook worden gebruikt om zoekopdrachten van gebruikers, bezochte sites, IP-adres en soortgelijke informatie te volgen. De op die manier verzamelde gegevens helpen bij het instellen van de gedragsmatige marketingstrategie.

Deze browserextensie kan ook opdringerige, agressieve, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijke commerciële inhoud afleveren. Om uzelf te beschermen tegen het doorsturen dat wordt veroorzaakt door het klikken op een van de advertenties, moet u nadenken over het verwijderen van Ecosia.org van uw computer.

Extra problemen veroorzaakt door deze browser-hijacker

Zoals we al hebben vermeld, kan de kaping door Ecosia worden gevolgd door misleidende of nep-advertenties die u kunnen doorsturen naar zeer risicovolle websites. Deze sites kunnen worden gecreëerd door cybercriminelen die op zoek zijn naar naïeve slachtoffers. Behalve het doorverwijzen van gebruikers naar verdachte sites en het verstoren van hun browsersessies met online advertenties, heeft dit zoekhulpmiddel een andere negatieve functie die betrekking heeft op de functionaliteit van de motor.

Het maakt niet uit dat Ecosia.org beweert dat het wordt aangedreven door Bing-search, het privacybeleid van deze zoeksite meldt dat het de zoekresultaten zou kunnen wijzigen. Zo kunt u boven de zoekresultaten veel commerciële inhoud vinden. Als gevolg hiervan kan het vinden van nuttige informatie ingewikkeld zijn.

Inderdaad, het idee van het project is prachtig. Het is echter beter om Ecosia.org te verwijderen en het geld rechtstreeks te doneren aan organisaties die diverse milieuproblemen oplossen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit programma veel online advertenties genereert die u zouden kunnen doorsturen naar verscheidene cyberbedreigingen. Dus, scan uw computer met FortectIntego en zorg ervoor dat er ook geen andere verdachte programma’s op uw pc zijn geïnstalleerd.

Afbeelding van het Ecosia.org-virusHet kan zijn dat Ecosia.org uw browser kaapt nadat u op onzorgvuldige wijze freeware of shareware heeft gedownload.

De dubieuze infiltratiemethode van Ecosia.org

Ongeacht het feit dat deze zoekmachine een officiële website heeft, hebben zijn ontwikkelaars ook een controversiële distributiestrategie toegepast, genaamd “software bundels” of gewoon “bundeling”. Met deze software-marketingmethode kunt u PUP’s toevoegen als extra component van softwarepakketten.

Veel programma's die gratis kunnen worden gedownload van P2P-netwerken, bestandsdelende websites, torrents en andere onveilige bronnen zijn bundels die verschillende PUP's bevatten. Het Ecosia-virus is precies zo. Als u het op uw computer hebt opgemerkt, moet u wat freeware of shareware hebben gedownload gebruik makend van de Snelle/Aanbevolen instellingen.

Het probleem met dergelijke instellingen is dat ze u zelden informeren over toepassingen van derden die in een softwarepakket zijn opgenomen. Echter, het installeren van programma's onder deze instellingen geeft indirect toestemming om de hele bundel te downloaden. Intussen laat de geavanceerde/aangepaste installatiewizard zien welke aanvullende apps zijn toegevoegd aan het pakket en biedt de mogelijkheid om de installatie te stoppen.

Om ongewenste programma's te vermijden, moet u altijd kiezen voor deze instelling en elk van de stappen zorgvuldig opvolgen.

Het verwijderen van het Ecosia-virus

Technisch gezien is Ecosia geen virus. Het is een mogelijk ongewenst programma (PUP). Echter, als gevolg van negatieve eigenschappen en het vermogen om onverwacht op de browser te verschijnen, werd deze PUP aangegeven als een virus. Het maakt niet uit dat het geen grote schade aan de computer kan veroorzaken. U zou deze kaper niet op uw computer moeten installeren.

Om het Ecosia-virus te verwijderen, heeft u manuele of automatische verwijderingsopties. U moet een van hen selecteren zodra het virus op uw systeem verschijnt omdat het extra problemen kan veroorzaken. Daarnaast heeft ons team geïllustreerde verwijderingsinstructies voor u voorbereid. Volg ze zorgvuldig op en zorg ervoor dat u alle aan de kaper verwante rubrieken volledig verwijdert.

Als handmatig verwijderen van Ecosia.org ingewikkeld lijkt, moet u de tweede optie kiezen. De automatische eliminatiemethode biedt de mogelijkheid om de kaper te verwijderen met behulp van een anti-malware programma.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ecosia.org virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om deze kaper van Windows te verwijderen, controleert u de lijst met geïnstalleerde programma's en verwijdert u verdachte vermeldingen die mogelijk verband houden met deze browser-hijacker.

Om Het Ecosia.org-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Het Ecosia.org-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Ecosia.org van Mac OS X systeem

Om uw Mac te beschermen en Ecosia van uw computer te verwijderen, moet u verdachte toepassingen van het systeem verwijderen.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Ecosia.org van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Ecosia.org van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Om Microsoft Edge na de kaping te reinigen, volgt u de onderstaande stappen op.

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder de Ecosia-browserextensie, evenals andere add-ons die mogelijk zijn geïnstalleerd op Firefox. Reset daarna de browser. Het helpt bij de verwijdering van de traceercookies.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Het Ecosia.org-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Het Ecosia.org-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Het Ecosia.org-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Om Chrome te repareren, zoekt u naar verdachte extensies en verwijdert u deze. Er kunnen enkele traceercookies zijn geïnstalleerd. Daarom moet u die ook verwijderen door de browser te resetten.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Volg de onderstaande stappen op om de kaper volledig uit Safari te verwijderen.

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Het Ecosia.org-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ecosia.org register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen