Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Aliexpress virus (Virus Verwijdering Handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Adware

Het Aliexpress-virus kan nep-advertenties weergeven en doorverwijzen naar phishing-sites

Voorbeeld van het Aliexpress-virus

Aliexpress is een populaire online winkel. Cybercriminelen en oplichters misbruiken echter vaak de legitieme gebruikers van de dienst om kwaadwillige advertenties weer te geven, gevoelige gegevens te verkrijgen of geld afhandig te maken. Daarom omvat de term Aliexpress-virus een verscheidenheid aan activiteiten die worden uitgevoerd onder de naam van een legitiem winkelplatform.

Criminelen maken meestal gebruik van adwareprogramma's die doorverwijzen naar een nep-website of verdachte advertenties weergeven. In het algemeen verspreiden dergelijke potentieel ongewenste programma's (PUP's) zich in softwarebundels en sluipen onopgemerkt in het systeem binnen.

Beveiligingsonderzoekers hebben een aantal versies van Aliexpress-adware gevonden: activities.aliexpress.com, superdeals.aliexpress.com en best.aliexpress.com. Advertentie-ondersteunde applicaties kunnen echter ook andere domeinen gebruiken. Hoewel de werking van de adware hetzelfde blijft en de volgende problemen kan veroorzaken:

 • weergave van advertenties op elke website die u bezoekt;
 • omleiden naar phishing-sites;
 • het veranderen van willekeurige tekst in hyperlinks;
 • surfgerelateerde informatie verzamelen;
 • proberen persoonlijk identificeerbare gegevens te stelen, zoals bankgegevens, creditcardgegevens of inloggegevens;
 • verschillende processen op de achtergrond uitvoeren die het systeem traag maken.

In de meeste gevallen werkt het Aliexpress.com-virus als een advertentie-ondersteunde toepassing. Het kan valse kortingsbonnen opleveren die doorverwijzen naar dubieuze sites die vragen om enquêtes in te vullen of persoonlijke gegevens in te voeren om deze te verkrijgen.

Het kan ook nep-prijsvergelijkingen opleveren of doorverwijzen naar phishing-sites die er precies zo uitzien als Aliexpress. Gebruikers wordt dus geadviseerd om altijd de domeinnaam te controleren voordat ze inloggen of goederen kopen van de winkelwebsite. Als het geen Aliexpress.com is, vertrouw het dan niet!

Als uw browser (Chrome, Firefox, Explorer, etc.) u vaak doorverwijst naar een winkelwebsite of Aliexpress-advertenties weergeeft, moet u het systeem scannen met betrouwbare anti-malware. Deze omleidingsproblemen zijn het belangrijkste teken dat uw pc mogelijk is geïnfecteerd met adware.

We raden aan ReimageIntego te gebruiken voor het verwijderen van aliexpress-virussen. U kunt echter elke andere beveiligingssoftware kiezen. Vergeet echter niet om deze eerst bij te werken; verouderde tools identificeren en elimineren deze cyberdreiging mogelijk niet.

Bovendien kunt u Aliexpress-adware handmatig verwijderen, door onze voorbereide instructies op te volgen. Houd er echter rekening mee dat adware-gerelateerde componenten mogelijk in het systeem zijn geïnstalleerd, evenals in elk van de browsers die op uw pc zijn geïnstalleerd.

Versies van het Aliexpress.com-virus

Activities.aliexpress.com. Dit domein wordt veel gebruikt door verschillende adware-programma's om advertentie-inkomsten te genereren. Deze advertentie-ondersteunde applicatie kan leiden tot omleidingen naar nep-shopping websites, commerciële sites en de browser overspoelen met verdachte Aliexpress.com-advertenties.

Superdeals.aliexpress.com. De omleidingen naar Superdeals.aliexpress.com waarschuwen ook voor adware-infiltratie. Net als de vorige versie van adware, is deze ook gemaakt voor het weergeven van agressieve commerciële inhoud in de browser van de gebruiker. Daarom vermindert het de browser-ervaring en kan de veiligheid van de gebruiker in gevaar komen.

Best.aliexpress.com. Het belangrijkste verschil van deze variant van het Aliexpress.com-virus is omleiden naar een ander domein. Hoewel alle andere kenmerken hetzelfde blijven. Deze PUP kan verschillende soorten pop-ups of advertenties weergeven die nuttige winkelaanbiedingen of kortingen lijken te leveren.

Afbeelding van het Aliexpress-virusHet Aliexpress-virus is een advertentie-ondersteunde toepassing die kan omleiden naar nep-websites en veel advertenties weergeeft.

Advertentie-ondersteunde applicaties worden verspreid gebundeld met freeware of shareware

Adware-programma's die verantwoordelijk zijn voor browseromleidingen of agressieve advertenties worden meestal toegevoegd in softwarebundels. Dit “pakket” kan elke freeware of shareware zijn die u kunt downloaden van verschillende online bronnen.

De PUP sluipt onopgemerkt in uw systeem als gebruikers kiezen voor de aanbevolen of snelle installatie die niet openlijk informatie geeft over aanvullende invoegtoepassingen. Daarom geven ze toestemming om een ​​volledig pakket te installeren zonder te weten wat erin verborgen zit.

Om deze frustrerende situatie te voorkomen, moeten gebruikers wennen aan het installeren van nieuwe programma's met behulp van de aangepaste of geavanceerde instellingen. Het is echter belangrijk om u niet te haasten en ervoor te zorgen dat u geen vooraf geselecteerde “extra downloads” achterlaat. Het beveiligingsteam van uirusu.jp herinnert u er ook aan betrouwbare bronnen voor software-downloads te kiezen.

Verwijder de installatie van het Aliexpress redirect-virus en verwijder ongewenste advertenties die worden geleverd door de browser

Zodra u ongewenste omleidingen en advertenties opmerkt, zou u een betrouwbare anti-malware moeten verkrijgen om het Aliexpress.com-virus van de computer te verwijderen. Het is de snelste methode om terug te gaan naar de normale browsersessies en te voorkomen dat u last hebt van cybercriminaliteit.

Zodra u ongewenste omleidingen en advertenties ziet, zou u een betrouwbare anti-malware moeten kopen om het Aliexpress.com-virus van de computer te verwijderen. Het is de snelste methode om terug te gaan naar de normale browsesessies en te voorkomen dat u last hebt van cybercriminaliteit.

U kunt echter ook kiezen voor de handleiding Aliexpress-virusverwijdering. Door de richtlijnen aan het einde van dit artikel te volgen, moet u programma's en browser-extensies verwijderen die mogelijk verband houden met de adware. Bovendien moet u andere gerelateerde vermeldingen verwijderen en de betreffende webbrowser opnieuw instellen. virus

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Aliexpress virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Aliexpress van Windows systems

Om de redirect-virusactiviteiten van Aliexpress te stoppen, moet u de adware met alle bijbehorende componenten van de Windows-computer verwijderen en alle webbrowsers opnieuw instellen. De volgende richtlijnen helpen u:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Aliexpress en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Aliexpress en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Aliexpress van Mac OS X systeem

Als adware invloed heeft gehad op uw Mac-apparaat, helpen deze instructies u om het probleem op te lossen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Aliexpress of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Aliexpress van Internet Explorer (IE)

Repareer Internet Explorer door deze stappen op te volgen:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Aliexpress en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Aliexpress verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Aliexpress virus uit Microsoft Edge

Na infiltratie door  PUP’s, kunt u Microsoft Edge opnieuw instellen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Aliexpress uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Aliexpress van Mozilla Firefox (FF)

Om zich te ontdoen van het Aliexpress.com redirect-virus, moet u zorgdragen voor Mozilla Firefox: verwijder dubieuze add-ons en ververs het systeem.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Aliexpress en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Aliexpress. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Aliexpress van Google Chrome

Aliexpress.com-advertenties vallen u niet langer lastig nadat u verdachte Chrome-extensies hebt verwijderd en de browser hebt gereset:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Aliexpress en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Aliexpress. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Aliexpress van Safari

Volg deze instructies op om ongewenste activiteiten in Safari te stoppen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Aliexpress of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Aliexpress te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Aliexpress register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen