Gevaarlijkheidsmeter:  
  (29/100)

Haal Fastsupport.com weg (Verbeterde Handleiding) - feb 2021 update

door Ugnius Kiguolis - -   www.fastsupport.com Scam | Het type: Malware

Fastsupport – een legitieme service die misbruikt wordt door hackers om kwaadardige software te installeren op computersystemen

Fastsupport.com afbeelding

Fastsupport is een legitieme software die verschijnt als het GoToAssist.exe proces op de computer. Het werd ontworpen om computertechnici toegang op afstand te verlenen tot computersystemen om fouten en gelijkaardige problemen op te lossen. Helaas hebben hackers en andere kwaaraardige individuen een manier gevonden om deze scherm-delen service te gebruiken voor het implementeren van hun kwaadaardige acties. Ze zijn begonnen met het gebruiken van de Fastsupport.com scam terwijl ze proberen om hun niet gevraagde verzoeken tot toegang van hun slachtoffer zijn machine proberen te verspreiden en aldoende hun kwaadaardige software te installeren of wijzigingen aanbrengen die tot ernstige systeemproblemen kunnen leiden.

Naam Fastsupport.com
Type Potentieel Ongewenste Toepassing (POT)
Proces GoToAssist.exe
Symptomen Leidt om naar nep sites die vragen om toegang op afstand tot de computer te verlenen om het een of ander nep probleem op te lossen. Op deze manier infiltreren hackers het systeem met malware of kunnen ze zelfs proberen gevoelige informatie te stelen
Distributie Misleidende websites die de scam promoten kunnen op de eerste posities verschijnen op Google. Ze kunnen ook verschijnen vanwege een adware die op de computer terecht kan komen via het bundelen of als de gebruiker op een kwaadaardige advertentie klikt
Verwijdering Experts waarschuwen dt het detecteren van de componenten van een POT een moeilijke taak kan zijn. Haal dus ReimageIntego in huis om Fastsupport.com automatisch te verwijderen.

Om hun doelpubliek te bereiken hebben hackers tal van nep sites opgezet die ontworpen werden om in de eerste posities te verschijnen op Google Search. Deze sites promoten allerlei diensten om mensen te laten geloven dat het Fastsupport.com virus de meest efficiente manier is om hun systeem te herstellen. Je moet weten dat elke voordien vermelde site ongelooflijk lijkt op de legitieme site. Dus kunnen ook mensen die het verschil niet zien verleidt worden tot het geven van toegang op afstand tot hun computer en dus cybercriminelen allerlei taken laten uitvoeren achter hun rug om.

Daarnaast kan de GoToAssist.exe/Fastsupport.com scam ook opduiken in de vorm van een advertentie die beweert dat het systeem beschadigt werd en je “gecertificeerde Microsoft Technici” toegang moet verschaffen tot je computer om dit op te lossen. Je moet weten dat je zulke voorstellen niet mag aanvaarden, want het klikken op zulke advertenties kan je systeem infecteren met ernstige malware die kan proberen je systeem over te nemen. De gemakkelijkste manier om te zien of het uitvoeringsbestand een bedrieger is, is door het CPU gebruikt te controleren in het Taakbeheer.

Meestal willen de criminelen die Fastsupport.com en gelijkaardige scherm delen software gebruiken je computer infiltreren met gevaarlijke infecties, of proberen je te infecteren met de volgende malware:

 • Banking Trojanen;
 • Spyware;
 • Ransomware;
 • Potentieel Ongewenste Toepassingen (POT).

Als je deze scam dus constant tegenkomt online, raden we je ten zeerste aan om het tabblad of venster dat je naar deze nutteloze services duwt te sluiten en je computer na te kijken op verdachte programma’s. Meestal zijn adware, hijackers en gelijkaardige POT verantwoordelijk voor het tonen van gecorrumpeerde zoekresultaten en advertenties. Als je dit niet doet kan je opgescheept worden met ernstige malware op je computer of misleid worden tot het onthullen van je persoonlijke gegevens.

Denk eraan dat de officiële software en zijn ontwerpers niets te maken hebben met deze scams die nu reeds een tijdje verspreid worden. Als je computer geïnfecteerd werd, kan je Fastsupport.com verwijderen met de hulp van een professionele antivirus zoals ReimageIntego.

Zodar het verwijderen van Fastsupport.com voltooid werd, moet je ervoor zorgen dat je elk van de aangetaste browsers reset, inclusief Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, Google Chrome, etc. We hebben gedetailleerde richtlijnen opgesteld voor hen die niet ervaren genoeg zijn en wat hulp wensen. Deze vind je hieronder terug.

Fastsupport.com illustratieFastsupport.com is een legitieme software. Zijn dubbelganger kan echter online verschijnen en mensen in een scam lokken.

Mensen worden is de scam gelokt door misleidende technieken

NoVirus.uk experts hebben de ontvangen rapporten geanalyseerd en waarschuwen ervoor dat de meest voorkomende manier waarop mensen deze scam tegenkomen het klikken op Google zoekresultaten is. Het blijkt dat de nep site die ontworpen werd om mensen te misleiden tot het geven van toegang op afstand tot hun computer bijna identiek is aan de legitieme site.

Daarnaast, installeerde een beduidend deel van de slachtoffers de nep toepassing onbewust, samen met andere gratis software. Deze distributechniek is gekend als bundelen en wordt wereldwijd veel gebruikt. Mensen die dus niet voldoende aandacht schenken aan het installatieproces kunnen hun systeem infecteren met een virus.

Als je alle potentieel ongewenste toepassingen wilt vermijden, moet je:

 1. De Snelle/Aanbevolen instellingen weigeren;
 2. Kiezen voor de Geavanceerde/Aangepaste methode;
 3. Alle reeds aangevinkte vakjes die toelaten dat extra programma’s worden geïnstalleerd uitvinken;
 4. Het systeem controleren met een krachtige antivirus.

Verwijder het Fastsupport.com virus en blokkeer de toegang op afstand tot je computer

Als je recentelijk gestoord werd door scams, moet je het systeem nakijken op kwaadaardige waarden die gerelateerd kunnen zijn aan deze scam. Om het verwijderen van Fastsupport.com te starten, moet je een professionele anti-malware software installeren. Let op, het is essentieel dat je een betrouwbare kiest, welke niet enkel de infectie verwijdert maar er ook voor zorgt dat deze niet terugkeert. Neem hiervoor een kijkje naar onze aanbevolen toepassingen hieronder.

Zodra je de Fastsupport.com scam verwijdert hebt, moet je er ook voor zorgen dat je alle browsers die je gebruikt reset. Er is een substantieel risico dat de instellingen van deze gewijzigt werden door een potentieel ongewenste toepassing om de scam site te tonen en je in de val te laten lopen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Fastsupport.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Fastsupport.com van Windows systems

Als je verdacht gedrag opmerkt op je computer, zoek dan onmiddellijk naar niet toegestane programma’s op Windows en verwijder ze.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Fastsupport.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Fastsupport.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Fastsupport.com van Mac OS X systeem

Hier is een handleiding over hoe onbekende programma’s te verwijderen voor Mac:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Fastsupport.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Fastsupport.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Fastsupport.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Fastsupport.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Fastsupport.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Fastsupport.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Fastsupport.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Fastsupport.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Fastsupport.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Fastsupport.com van Google Chrome

Als je continu omgeleid wordt naar Fastsupport.com en gevraagd wordt om persoonlijke gegevens te voorzien, weet dan dat je Chrome browser gegijzeld werd. Verwijder dus alle verdachte waarden en reset de browser zoals hieronder wordt getoond.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Fastsupport.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Fastsupport.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Fastsupport.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Fastsupport.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Fastsupport.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Fastsupport.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen