Gevaarlijkheidsmeter:  
  (6/100)

Haal DuckDuckGo weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Systeemtools

DuckDuckGo search is een betrouwbare zoekmachine met verschillende nadelen

Het DuckDuckGo-virus

DuckDuckGo is GEEN virus! We willen dit duidelijk stellen om u geen verkeerde indruk te geven over de software die gemiddeld 15,5 miljoen bezoekers per maand ontvangt. Met in het achterhoofd de populariteit ervan, zou het kunnen zijn dat u Duck Duck Go ooit bent tegengekomen, vooral als u op zoek was naar een nieuwe hulpmiddel om te zoeken op het internet die uw online activiteiten niet bespioneert.

Zoals we allemaal weten, is privacy een zeer zeldzame functie die wordt gevonden in zoekmachines en er is een algemene overtuiging dat deze zoekmachine kan worden gebruikt om tracking te vermijden. Houd er echter rekening mee dat DuckDuckGo actieve promotiestrategieën hanteert. Het is dus mogelijk dat de zoekmachine in uw browser wordt weergegeven zonder uw expliciete toestemming.

Dergelijke tendensen van softwaredistributie zijn niet nieuw en worden als legitiem beschouwd. Ze zijn echter actief gebruikt door zowel betrouwbare ontwikkelaars als louche providers. Als u DuckDuckGo zojuist op uw Mac, iPhone, Android of computer hebt gevonden, bent u de enige persoon die verantwoordelijk is voor het in het systeem laten van deze zoekmachine. Waarom is dat zo, vraagt u zich af ?

Dat komt omdat u degene bent die de installatie van gebundelde programma's toestaat door belangrijke installatiestappen van de freeware over te slaan. Als u wilt weten welke stappen u moet uitvoeren om de DuckDuckGo-zoekmachine te vermijden, raadpleegt u de volgende paragrafen.

Bovendien merkt u meteen nadat u de officiële website van de software hebt geopend, hoeveel stress deze webpagina op uw surfgewoonten uitoefent. Dit kan uw browsersessies verstoren omdat het de neiging heeft om zijn gebruikers af en toe naar andere domeinen te leiden.

Dit fenomeen kan vervelend zijn, omdat het probeert gesponsorde websites te promoten en het bezoekersverkeer te vergroten. Als u niet te maken wilt krijgen met deze omleidingen, raden we u aan de DuckDuckGo-zoekmachine te verwijderen. Installeer ReimageIntego om u te helpen en daardoor veel tijd te besparen.

De nieuwste versies van deze zoekfunctie zijn compatibel met Android en iOS. Als u met een van deze versies op uw smartphone of tablet te maken hebt, moet u deze zonder aarzeling verwijderen. Afgezien van de eerder genoemde neiging tot omleiding, kan de kaper gerelateerde plug-ins toevoegen aan uw browser. Als u dat niet goed vindt, zou het verwijderen van DuckDuckGo uw hoogste prioriteit moeten zijn.

De DuckDuckGo adware-websiteDe afbeelding toont de hoofdpagina van de officiële DuckDuckGo-website.

Meteen nadat u het privacybeleid of de licentieovereenkomst voor de eindgebruiker van deze zoekfunctie hebt geopend, kunt u zien dat privacy de belangrijkste zorg van zijn ontwikkelaars is. Ze beweren dat ze geen persoonlijke gegevens van hun gebruikers verzamelen en deze niet delen met derden. Desondanks, als u verder leest, ziet u mogelijk de volgende bepalingen die elkaar tegenspreken:

“When you search at DuckDuckGo, we don't know who you are and there is no way to tie your searches together.

We also save searches, but again, not in a personally identifiable way (…) Similarly, we may add an affiliate code to some eCommerce sites (e.g. Amazon & eBay) that results in small commissions being paid back to DuckDuckGo when you make purchases at those sites.”

Kortom, elke website verzamelt meer of minder technische informatie over de gebruikers. Ze doen dit niet alleen voor marketingdoeleinden, maar ook voor het handhaven van de beveiliging van hun websites. Tijdens het gebruik van deze zoekmachine kunt u van tijd tot tijd DuckDuckGo-omleidingen tegenkomen. Het betekent dat de webpagina u naar de domeinen van zijn partners kan omleiden.

Op dezelfde manier kunnen deze derden verschillende volgtechnologieën gebruiken om de informatie te verzamelen die uw persoonlijke browservoorkeuren definieert. Nadat ze dergelijke gegevens hebben verkregen, kunnen de online advertentiebedrijven uw browser mogelijk blokkeren met frustrerende gepersonaliseerde commerciële aanbiedingen.

Redenen voor het krijgen van ongewenste zoekservices

Meestal infiltreren mogelijk ongewenste programma's computers door zich te verstoppen tussen de freeware. Gebruikers dragen ook zelf bij aan dergelijke verspreidingsverschijnselen, omdat ze te snel door de installatiewizard gaan zonder zelfs te beseffen dat “bonusprogramma's” ook langs legitieme toepassingen komen.

Om in de toekomst te ontkomen aan de kaping door DuckDuckGo, wijzigt u de gebruikelijke volgorde van de installatieorder:

 1. Voer de software-installatiewizard uit en selecteer de modus “Geavanceerd”.
 2. Dan zou u verscheidene controlevakjes moeten zien die vragen dat u ermee instemt om extra add-ons te downloaden. Schakel ze allemaal uit.

Als u ze per ongeluk hebt ingeschakeld en ze uiteindelijk zijn geïnstalleerd, kunt u erop vertrouwen dat de PUP gemakkelijk kan worden verwijderd.

Gemakkelijke manier om DuckDuckGo te verwijderen

Als u de DuckDuckGo-verwijdering op uw computer wilt uitvoeren, voert u de handmatige verwijderingsstappen die hieronder worden weergegeven uit. U moet deze zoekmachine verwijderen en ook uw browsers resetten om er vanaf te komen.

Zodra u deze procedure hebt voltooid, moet u ook denken aan een volledige systeemscan met anti-spyware-software om ervoor te zorgen dat uw computer volkomen veilig is en vrij van ernstige computerplagen. Daarvoor moet u een van de onderstaande beveiligingsprogramma's gebruiken, deze bijwerken naar de nieuwste versie en een volledige systeemscan uitvoeren.

Meestal duurt het slechts een paar minuten om het DuckDuckGo-virus op de juiste manier van het apparaat te verwijderen. Vergeet ten slotte niet dat persoonlijke voorzichtigheid de kans op een cyberdreiging aanzienlijk verkleint.

V&A:

Vraag. De DuckDuckGo-website heeft mijn startpagina vervangen. Hoewel het er echt cool uitziet, zorgt het ervoor dat mijn computer langzamer is en vervelende advertenties weergeeft. Ik heb besloten dat ik deze zoekmachine niet nodig heb en ook niet wil gebruiken … Kunt u me vertellen wat ik moet doen?

Antwoord. Als DuckDuckGo is verschenen op uw computer als uw standaard startpagina en ook als een primaire zoekmachine, was u mogelijk niet oplettend bij het installeren van een andere app op uw computer. Het is echter GEEN virus, dus u kunt het gebruiken voor uw zoekopdrachten. Als de eerder gebruikte zoekmachine er beter uitziet, raden we u aan de DuckDuckGo-zoekopdracht op uw pc te verwijderen. U vindt de verwijder-richtlijnen hieronder.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele DuckDuckGo Verwijdering Handleiding:

Verwijder DuckDuckGo van Windows systems

Om DuckDuckGo handmatig te verwijderen, moet u de onderstaande stappen uitvoeren. Zorg ervoor dat u alles verwijdert met betrekking tot dit bedrijf.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder DuckDuckGo en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar DuckDuckGo en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder DuckDuckGo van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar DuckDuckGo of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder DuckDuckGo van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar DuckDuckGo en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de DuckDuckGo verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder DuckDuckGo van Microsoft Edge

Om Microsoft Edge te repareren, moet u add-ons verwijderen die gerelateerd zijn aan DuckDuckGo. U kunt ook kiezen voor het opnieuw instellen van deze browser.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou DuckDuckGo uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder DuckDuckGo van Mozilla Firefox (FF)

Om het gebruik van DuckDuckGo te stoppen, kunt u gerelateerde add-ons verwijderen van Mozilla of de browser opnieuw instellen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier DuckDuckGo en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van DuckDuckGo. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder DuckDuckGo van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier DuckDuckGo en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van DuckDuckGo. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder DuckDuckGo van Safari

Om DuckDuckGo uit Safari te verwijderen, moet u deze webbrowser resetten. Het is geen virus, dus u kunt ook proberen uw startpagina en de standaardzoekmachine te wijzigen zoals weergegeven in de onderstaande handleiding.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar DuckDuckGo of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van DuckDuckGo te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de DuckDuckGo register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen