Viewer negeert op deze sociale network.

Als je een bericht hebt gekregen op Facebook over de nieuwe update voor ‘Facebook Profile Viewer’, zorg dan dat je deze negeert en klik zeker NIET op de link. Volgens beveiliging experts is het een applicatie die word gebruikt door hackers om toegang te krijgen tot jou profiel. Veel gebruikers zijn al bedrogen door deze ‘app’ die beloofd te laten zien wie er heeft gekeken naar jou profiel op dit populaire social netwerk. Hoe dan ook, al deze ‘OMG, it works!’ berichten hebben geen logische verklaring.
Het bericht dat belooft dat jij kunt kijken wie jou top stalkers zijn:

New Update from facebook. Now you can check who visited your profile.
check here ——–>>>FAŒBOOK PROFILE VIEWER ®<<<<——
Who Watching your Profile ?

Natuurlijk zit er een link bij de toestemming nodig heeft voor toegang tot je profiel. Als je dat accepteert, zie je dat dit programma op je facebook post dat je vrienden dit ook moeten gebruiken. Volgens experts, zijn zo’n applicaties vaak gebruikt voor het stelen van persoonlijke informatie over de gebruiker of voor het verspreiden van spam of gevaarlijke scams.

Onthoud goed dat Facebook geen legitieme app heeft waarbij je kan kijken wie er op je profiel zat. Met al deze links moet je dus uiterst voorzichtig mee omgaan. Wij raden je aan om altijd voorzichtig te zijn met toestemming geven aan ‘Facebook Profile Viewer’ of andere apps die je toegang geven tot jou profiel. Als je al bedrogen bent, verwijder dan de berichten op je profiel, verwijder de publiceer rechten van het programma en meld het aan Facebook autoriteiten.

Bron: nakedsecurity.sophos.com