Val niet voor tekst scams die je gratis Apple producten beloven

Wees gewaarschuwd over de misleiden tekst berichten die worden verspreid rond de wereld naar willekeurige gsm eigenaars. Ze misleiden mensen dat ze onder de gelukkige winnaars zijn wie een gratis Apple product als cadeau gaan krijgen. Maar, dit is een totale leugen.

Volgens ons onderzoekscentrum,  bevatten deze sms berichten die de laatste dagen actief zijn verspreid, iets zoals dit:

Congratulations, your today’s Apple winner!
Go to [LINK] and on last page enter code: 2916 to claim your Free Apple Product.

Na te vallen voor zo’n sms en te klikken op de link die wordt meeverstuurd, zal het slachtoffer eerst herleid worden naar een aantal verdachte websites en pas dan raken ze bij de website die hun de kans geeft om een iPad, iPhone 4S, of een MacBook te winnen. Na het kiezen van je prijs, moet je een makkelijke vraag beantwoorden. Hoewel, dit is het punt waar je vooral voorzichtig moet zijn als je niet in deze oplichterij wilt trappen en geld verliezen – aangezien de pagina een erg kleine onleesbare tekst bevat waarin je het volgende aantreft:

Service costs £3 per question played and a £4.50 sign up fee. You will receive an additional £1.50 charge for a reminder message tomorrow.

Als je dit niet leest, zal je jezelf opeens vinden geconnecteerd met een service die natuurlijk je telefoonrekening zal plunderen. Zoals je kan zien, moet je jezelf stoppen voor je begint te dromen van gratis Apple prijzen. Dit is niet de eerste keer dat hackers deze techniek gebruiken en een Apple product aanbieden. Als je deze rekening niet wilt betalen, klik dan nooit op links die vanuit het niets worden verstuurd.


  • Henk Scheffer

    Als ik wel in deze val ben getrapt. Is het dan afgelopen als ik de reminder niet meer accepteer?

  • Pingback: sms van Apple()

  • mink

    als ik mijn laptop opstart wordt ik steeds gefeliciteerd met mijn prijs. Maar die wil ik helemaal niet.
    Op welke manier kan ik deze felicitaties verwijderen zodat ik niet meer word lastig gevallen???????

Bestanden
Software
Vergelijk
Net als ons op Facebook