Pas op met Android Apps: Een derde ervan is geïnfecteerd!

Volgens het laatste rapport vrijgegeven door beveiligingsfirma British Telecom (BT), raken apparaten met Android OS meer en meer betrokken in de distributie van malware – na een NetEvents Americas vergadering is het blootgelegt dat ongeveer een derde van de apps geïnfecteerd is.Natuurlijk, is de oorzaak hiervan de ultieme smartphone populariteit welke meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd telt.

BT beweert dat deze nummers aan het groeien zijn om de simple reden – dat Android gebruikers actief zijn begonnen anderen bronnen te gebruiken, niet Google’s Play store, om dat apps te downloaden. Dit is natuurlijk voor het geld. Deze derde-partij bronnen besteden niet genoeg tijd aan malware controle en hebben dan ook meer geïnfecteerde apps. Maar, ondertussen Google’s Play Store een veel beter gecontroleerde plaats is, kan het niet worden gezegd dat deze virtuele app bron zelf geen risico heeft op infecterende malware.

Met 63% van de totale mobiele malware van 2011, is Android malware actief verspreid door meerdere valse bronnen. Volgens BT, zijn deze valse Android app bronnen capabel om miljoenen Android apparaten aan te vallen. Nochtans, geeft onderzoek geen precieze voorbeelden van Android apps bij welke malware was gevonden.

Dankzij BT en andere beveiliginsfirma’s, hebben Android gebruikers nu waarshijnlijk een betere kijk op de Android malware markt. Ondertussen mobiele malware actief wordt verspreid, moet het volledig worden onderzocht.

Bron: forbes.com