Hoe om kwaadaardige processen te stoppen?

Als je computer geïnfecteerd is en je gekozen hebt om een virus manueel te verwijderen dan moet je de kwaadaardige processen verwijderen. Natuurlijk raden we dit niet aan, als je geen computer specialist bent kan je gemakkelijk je systeem beschadigen. In dit geval kan je best een betrouwbare anti-malware zoals SpyHunter of STOPzilla gebruiken, zulke programma’s kunnen je gemakkelijk helpen om virussen van je computer te verwijderen. Maar wat kan je doen als er een virus in je computer je belet om een anti-malware programma op je systeem te installeren? Het antwoord is hetzelfde, je moet de kwaadaaridge processen stoppen. Hoe kan je dit doen? Je hebt verschillende opties:

Gevaarlijke processen stoppen met de taakmanager:

  • Om taakbeheer te openen moet je ctrl +shift+esc of ctrl+alt+del op de zelfde tijd induwen
  • Vanaf dat taakbeheer tevoorschijn komt selecteer je de proces tab en zoek je voor de kwaadaardige processen in de lijst.
  • Rechtermuisknop klik je op end. Het beste resultaat om dit te doen is door direct nadat je je computer opstart je dit doet.

Als je virus agressief reageert en je taakbeheer steeds blijft weigeren dan raden we je aan om naar C:\Windows\System3, kopiëer taskmgr en verander de naam naar iexplorer.exe of een soort gelijke naam. Nu start je het programma en voer je de gevraagde stappen uit.

Als je de proccessen correct hebt gestopt dan moet je gemerkt hebben dat geen enkele zaak aanwijst dat je computer besmet is met een virus, dit is echter niet zo want het virus is nog steeds in je computer. Je hebt enkel een deel verwijdert. Je moet doorgaan met het scannen van je computer met een anti-spyware programma dat betrouwbaar is en zeker ook up to date.

Processen van een virus stoppen via de veilige inlog modus:

Om zulke processen van een virus te stoppen kan je ook via de veilige modus van je computer inloggen. Hoe dit te doen volg je best deze stappen:

  • Herstart je computer en start duwing F8 vanaf dat je pc opgestart is
  • Nu selecteer je Safe Mode of Safe Mode with Networking.
  • Nu heb je gemerkt dat alle symptomen zijn verdwenen. Dit betekent dat je succesvol alle processen hebt verwijdert.

Nu is het tijd dat je je anti-spyware start en een volledige systeem scan uitvoert om alle geïnfecteerde bestanden te verwijderen.

Virus processen afsluiten via Taskkill:

Als je aangestaste computer windows gebruikt kan je proberen om Taskkill te gebruiken en het is een /IM optie dat je toelaat processen te beïndigen door zijn ID of zichtnaam in te typen. De applicatie is erg handing als je een ruw programma wilt beïndigen. Maar je moet weten dat je enkel deze applicatie kan gebruiken als je de volledige naam kent

  • Om taskkill te openen ga je naar start en zoek je taskkill.
  • Nu type je in taskkill/f/im [malicious process name].
  • Duw Enter.

Eens dit gedaan is kan je je computer scannen met een betrouwbare anti-spyware om je virus voorgoed te verwijderen.

Virus zijn processen stop via Process Explorer:

Process Explorer helpt niet enkel om de processen te verwijderen het laat ook informatie zien van de momenteel actiefe processen en hun locatie. Om dit te gebruiken volg je best de komende stappen:

Scan nu je computer met SpyHunter of een andere betrouwbare anti-spyware. Dit doe je om het virus met zekerheid te verwijderen.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Gabriel E. Hall is een gepassioneerde malware-onderzoeker die al bijna een decennium voor zondervirus.nl werkt.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal