BleepingComputer wordt aangeklaagd door Enigma Software door valse claims

We leven vandaag de dag in de 21ste eeuw, dus er is geen verassing dat mensen zich bewust zijn van spyware. Ook weten we welke programma’s we nodig hebben om ons te verdedigen tegen deze spyware. Alhoewel is het vinden van een betrouwbare anti-spyware nog steeds een moeilijke taak omdat er duizenden verschillende programma’s worden aangeboden op het Internet van vandaag. Iets, wat het proces zo extreem moeilijk maakt, zijn agressieve handelspraktijken die actief specifieke anti-spyware programma’s naar vore schuiven. Als je opzoek was naar een anti-spyware en eindigde met Malwarebytes, ben je misschien een slachtoffer van BleepingComputer en de valse informatie die is gegeven op deze website. Als u geïnteresseerd bent om te weten hoe ver een filiaal van Malwarebytes zal gaan om zo hun commissies te verhogen, blijf dan lezen.

BleepingComputer is sued by Enigma Software for false claims

BleepingComputer (or BC) begon in 2004 als een technisch adviserende site. Vanaf dan heeft de website verschillende anti-spyware ten toon gesteld aan het publiek, inclusief Malwarebytes, Emisoft, SuperAntiSpyware en Hitman Pro. Terwijl de meeste van de bezoekers denken dat de website wordt gerund door vrijwilligers die werken voor BleepingComputer zonder een vergoeding, in realiteit is het totaal anders. Iedere download van deze pagina genereert commissie voor zijn eigenaars.

Wanneer Enigma Software SpyHunter presenteerde, werden de mensen van BC een beetje bezorgd. Het programma was van dezelfde categorie als de Malwarebytes anti-malware, dus wanneer ze erachter kwamen dat SpyHunter’s populariteit aan he groeien was, startte ze met verschillende technieken om mensen te laten denken dat ze te maken hadden met een bedrieglijk programma. Om ervoor te zorgen dat hun commissies op dezelfde hoogte bleven, hebben ze:

  • Gebruikers die positieve recensie schreven over SpyHunter op BleepingComputer geband;
  • Een ‘vergelijking ’ uitgebracht van SpyHunter, Malwarebytes en Iobit, zonder de software te testen en SpyHunter als een bedrieglijk product te noemen;
  • Misleidende opmerkingen gepost over het gevaar van SpyHunter op beveiligde gerelateerde forums. Je kan deze opmerking overal vinden, inclusief op Yahoo Answers, Quara, Reddit, Facebook en verschillende andere websites.
  • posting misleading comments about the danger of SpyHunter on security-related forums. You can find these comments everywhere, including Yahoo Answers, Quora, Reddit, Facebook and other sites.

Het leek dat de laatste druppel de emmer van Enigma software deed overlopen wanneer ze besloten om BleepingComputer aan te klagen voor deze illegale activiteiten. In aanvulling daarop zijn de leden van BM geïnformeerd dat BC zal blijven proberen om hun ‘vrijheid van meningsuiting’ te beschermen, zie hier. Het meest hilarische aan dit gebeuren is het feit dat ze aan mensen vragen om hun verdediging te financieren. Voordat je jouw geld overbrengt, gelieve te wachten totdat de rechter onthult hoeveel Grinler en andere leden van deze site verdienen. Misschien zal deze zaak ons ook helpen om meer te weten te komen over de relatie tussen Marcin Kleczynski (Malwarebytes) en BC. Ook of hij bewust is over wat BleepingComputer claimt over SpyHunter.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal