Wat is _HOWDO_text.html? Moet ik het verwijderen?

Waarom zie ik alleen _HOWDO_text.html op mijn computer?

Als je _HOWDO_text.html op je bureaublad te zien krijgt, ben je waarschijnlijk geïnfecteerd met een ernstige cyber infectie. Dit bestand behoort toe aan een van de gevaarlijkste ransomwares vandaag de dag  — het ODIN virus en verschijnt op je pc nadat het virus klaar is met het versleutelen van je data. We zetten een paar stappen terug en gaan het eerst eens hebben over wat een ransomware virus nu eigenlijk is. Grof gezien, is het een kwaadaardige toepassing die inbreekt op je computer met de hulp van Trojanen, exploit kits of spam. De software is ontworpen om het systeem en externe opslag schijven, welke aangesloten kunnen zijn op je pc, te scannen op verschillende bestandsextensies, en wanneer deze extensies gedetecteerd worden, versleuteld het deze met een gesofisticeerde versleuteling. De virus ontwerpers gebruiken de vergrendelde bestanden om hun eigenaars te chanteren en vragen een aanzienlijk bedrag om deze bestanden te herstellen. Deze eisen en verdere data recovery instructies worden opgesomd in een document dat het virus aanmaakt op de geïnfecteerde computer zijn bureaublad en in elke map met bestanden die aangetast werden door de malware. Daarom werden deze berichten dan ook losgeldbrieven gedoopt.

Naast _HOWDO_text.html, plaatst het Odin virus meestal nog twee bestanden — _5_HOWDO_text.html en _HOWDO_text.bmp. In deze documenten voorzien de criminelen een korte uitleg over wat er gebeurde met je computer en geven ze aanbevelingen over hoe je dit kan oplossen. Er wordt slachtoffers gevraagd om honderden dollars over te maken op een anonieme BitCoin account. Je krijgt ook een identificatienummer en een e-mailadres voor zogenaamd technische ondersteuning. Hoewel deze losgeldbrieven op zichzelf geen kwaad kunnen (het ODIN uitvoeringsbestand is verantwoordelijk voor het versleutelen van de data) zorgen ze toch voor ernstige problemen. Hoewel je  _HOWDO_text.html van je computer moet verwijderen, moet je ervoor zorgen dat je het samen met het virus zelf verwijdert. Anders kan dit, onschuldig lijkende, bestandje ervoor zorgen dat het virus opnieuw opduikt en je bestanden versleuteld. Om ervoor te zorgen dat je systeem volledig schoon is, moet je een scan uitvoeren met een betrouwbare antivirus zoals FortectIntego.

Hoe verdelen hackers dit bestand?

_HOWDO_text.html wordt automatisch gegenereerd nadat het ODIN virus je computer infecteert en versleuteld. Dit bestand komt niet alleen. Om het te laten verschijnen op je pc moet deze geïnfecteerd zijn door de ODIN ransomware. Zoals we reeds vermelden, kan je dit virus per ongeluk downloaden samen met Trojaan-geïnfecteerde software of bestanden; het virus kan ook als een bijlage aan spam mails komen en zichzelf camoufleren als een legitiem Word/PDF bestand of een Dropbox link. Download nooit onbekende software of bestanden. Zelfs als je een toepassing krijgt van op een bron die je vertrouwd, zou je deze moeten scannen met een antivirus, gewoon om zeker te zijn. Je kan nooit te voorzichtig zijn.

_HOWDO_text.html en ODIN de ransomware verwijderen:

Als je reeds _HOWDO_text.html op je computer ziet panikeer dan niet. Sluit onmiddellijk je netwerkverbinding en start je apparaat op in Veilige Modus. Als je de computer herstart scan hem dan onmiddellijk met een antivirus. Als de scan niet start, betekent dit dat je de infectie handmatig moet verwijderen. Volg de instructies die je terugvind in onze recent gepubliceerde ODIN verwijderingshandleiding. Vergeet ook niet om een volledige computerscan uit te voeren nadat je de antivirus ontgrendeld hebt.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen