Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Xaven. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

| Het type: Vervelende reclame

Xaven is een potentieel ongewenste toepassing, dia via oneerlijke methoden doorgegeven wordt. Als het er in slaagt je pc binnen te sluipen zal het niet werken zoals een regulieer virus, dit wil echter niet zeggen dat het geen kwaad kan. Het zal enkel je browsers aantasten en je zoekopdrachten beginnen onderbreken met commerciële advertenties, onderlijnde woorden of andere meldingen. Bovendien kan het ingesteld worden om je surf gedrag en de pagina’s die je graag bezoekt en hoeveel tijd je er op doorbrengt enz. te registreren. Dus ook al is Xaven geen virus kan het toch echt ongewenste activiteiten op je pc opstarten. We raden je aan om Xaven van je pc te verwijderen als je de volgende advertenties wil voorkomen: “Powered by Xaven”, “Ads by Xaven” en “Xaven Deals”.

HOE KAN XAVEN MIJN PC INFILTREREN?

Net zoals andere adware wordt Xaven via oneerlijke distributie methodes die gekend zijn als bundeling. Tot nu toe is deze methode legaal omdat de gerbruiker letterlijk op de hoogte gebracht wordt van het downloaden van Xaven op zijn/haar pc. Dit wordt echter gedaan via een kleine tekst ergents in het installatie proces van een ander programma. Als je dit programma opmerkt op je pc betekent dat je het hebt gedownload in een pakket met andere toepassingen. Het is typerend voor deze programma’s dat ze verspreid worden via freeware en shareware. Van zodra het je pc infiltreert, begint Xaven met de hierboven vermelde activiteiten. Als je Xaven ads en Deals wil verwijderen volg dan deze handleiding:

HOE XAVEN VERWIJDEREN?

Als je continu pop-up advertenties te zien krijgt van Xaven wil dit zeggen dat het je pc geïnfiltreerd is. Om het te verwijderen begin je met een volledige systeem scan. Hiervoor raden we je het gebruik van Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Reimage, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes aan.Van zodra de kwaadaardige waarden van je pc verwijderd zijn, moet je het programma zoeken in de Toevoegen/Verwijderen Programmalijst. Om dit te doen:

  1. Klik op start -> Controle Paneel -> Programma’s (of Toevoegen/Verwijderen Programma’s) -> Programma verwijderen

  2. Zoek hier naar Xaven en gelijkaardige waarden en selecteer Verwijderen/Wijzigen

  3. Klik op OK om de wijzigingen te bewaren

We rade je ook aan om de volgende programma’s te verwijderen: Browse2Save, BrowserDefender, DownloadTerms, HD-Plus, LessTabs, LyricsSay-1, LyricXeeker, Selection Links, SimpleLyrics, TidyNetwork.com, WebCake 3.00.

Herstel hierna ook al je browsers aan de hand van de volgende stappen:

Internet Explorer:

  1. Open Internet Explorer, ga naar Hulpmiddelen -> Beheer Add-ons -> Werkbalken en Extensies en verwijder Browse2Save, BrowserDefender, DownloadTerms, HD-Plus, LessTabs, LyricsSay-1, LyricXeeker, Selection Links, SimpleLyrics, TidyNetwork.com, WebCake 3.00 en alle andere onbekende waarden

  2. Klik Hulpmiddelen -> Beheer add-ons -> Zoekmachines en kies de zoekmachine die je voordien gebruike

Mozilla Firefox:

  1. Start Mozilla Firefox, ga naar Hulpmiddelen -> Add-ons -> Extensies en zoek Browse2Save, BrowserDefender, DownloadTerms, HD-Plus, LessTabs, LyricsSay-1, LyricXeeker, Selection Links, SimpleLyrics, TidyNetwork.com, WebCake 3.00. en alle andere waarden die je niet kent en klik op Verwijderen

  2. Ga naar Hulpmiddelen -> Opties en stel je startpagina opnieuw in op google.com, yahoo.com of een gelijkaardige zoekmachine.

Google Chrome:

  1. Klik op de Chrome menu knop, selecteer Hulpmiddelen -> Extensies en zoek Browse2Save, BrowserDefender, DownloadTerms, HD-Plus, LessTabs, LyricsSay-1, LyricXeeker, Selection Links, SimpleLyrics, TidyNetwork.com, WebCake 3.00. en alle andere onbekende extensies en verwijder ze door op de prullenmand te klikken

  2. Klik nu op Instellingen -> Beheer zoekmachines en wijzig je standaard zoekmachine

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Bron: https://www.2-spyware.com/remove-xaven.html

Verwijdering gidsen in andere talen