Gevaarlijkheidsmeter:  
  (74/100)

SOPA virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

| Het type: Valse antispyware

SOPA virus is een gevaarlijke infectie, die net zoals het FBI virus of het Celas virus illegale notificaties laten zien. Dit bericht zegt dat de S.O.P.A Organisatie van plan is om alle bestanden van het slachtoffer te verwijderen, als hij of zij niet betaald voor het gebruik van met copyright beschermde bestanden die op de computer van het slachtoffer zijn gevonden. Als je geïnfecteerd bent met het virus krijg je ook een bericht dat je computer van nu af aan op de zwarte lijst staat die is gemaakt tegen het illegaal downloaden van bestanden. De volgens het programma aangegeven manier om van deze lijst af te komen is 200 euro te betalen door middel van een ‘Moneypak prepayment systeem’. Wees er zeker van dat alle dreigementen over: kinder porno, copyrighted bestanden of illegale software bedacht zijn om mensen bang te maken, en de slachtoffers daardoor tot het weggeven van hun geld te brengen. Maar dat is nog niet alles, er is iets nieuws aan dit virus vergeleken met de andere van dit soort virussen. Dit virus kan al je bestanden vercijferen, en tegen een betaling ontcijferd hij ze weer. We raden je ten zeerste aan om al deze bedreigingen te negeren en SOPA te verwijderen. Het is misschien nodig om een back-up te gebruiken om je bestanden terug te krijgen.

Hoe kan ik geïnfecteerd raken met het SOPA virus?

SOPA virus kan heel eenvoudig je computer binnendringen door een achteringang. Vergelijkbaar aan zijn voorlopers gebruikt het een spam mail met bijlage. Hierin zit dan freeware en shareware voor zijn infiltratie. Verder wordt het systeem geblokkeerd nadat de gebruiker de PC probeert te rebooten. Dus als je besmet bent, is het heel snel duidelijk. Als toevoeging laat dit virus je een notificatie zijn die er ongeveer zo uit ziet:

Stop Online Piracy Automatic Protection System
Your computer is locked!
If you see a warning.txt or warning screen, it means your IP address was included in S.O.P.A. Black List.
One or more of the following items were made from your PC:
1. Downloading or distributing audio or video files protected by Copyright Law.
2. Downloading or distributing illegal content (child porn, phishing software, etc.)
3. Downloading or distributing Software protected by Copyright Law.
As a result of these infringements based on Stop Online Piracy Act (H.R. 3261) your PC and files are now blocked.You can remove your IP from black list and unlock PC and files by paying a fine of 200 (USA and Canada)/200 EUR (via Western Union to other Countries)
(…)
WARNING!!!: If you don’t pay the fine within 72 HOURS at the amount of 200 USD, all your computer data will be erased

Zo als eerder verteld zorgt het SOPA virus er verder voor dat je bestanden vercijferd worden. Het opmerkelijke hieraan is dat het mogelijk is om de bestanden te ontcijferen, door het op te sturen naar de oplichters. Dit betekent dat er sprake is van een serieuze oplichting. Deze dreiging moet dan ook zo snel mogelijk verwijderd worden. Daarvoor kun je de handleiding van hierbeneden gebruiken.

Hoe kan ik het SOPA virus verwijderen?

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze nog op het internet konden terwijl ze besmet waren met het virus. Als dit bij u ook het geval is, download dan Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Reimage en voer een volledig systeem scan uit.

Als je niet meer in staat bent om online te gaan, heb je hier een aantal tips die erg hulpzaam zijn:

*Gebruikers die geïnfecteerd zijn met het SOPA virus kunnen via een ander account inloggen op hun Windows systeem. Als dit account administrator rechten heeft, zou je in staat moeten zijn om een anti-malware programma te laten draaien.

* Probeer je Flash te negeren, zodat het virus stopt met werken. Om je Flash te negeren: ga naar Macromedia ondersteuning, en klik op negeren (Deny): http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html nadat je dat gedaan hebt, laat een anti-malware programma een volledige systeem scan uitvoeren.

* Gebruik makend van flash methode

1. Gebruik een ander apparaat en download Reimage of een andere bekent anti-malware programma.

2. Update het programma op een usb stick of een Cd-rom

3. Start je geïnfecteerde computer in Safe mode en stop je USB stick erin.

4. Reboot je geinfecteerde computer met ‘Stop Online Piracy Automatic Protection System’ virus nog een keer, en scan het systeem nog eens volledig met Reimage.

Je kunt ook een probleem tegenkomen met het terugkrijgen van je bestanden. Om je bestanden te ontcijferen kun je gebruik maken van: Kaspersky RannohDecryptor or Kaspersky RectorDecryptor.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
SOPA virus snapshot
SOPA virus snapshot
Bron: https://www.2-spyware.com/remove-sopa-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen