Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

FessLeak ransomware. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Valse antispyware

Wat is FessLeak?

FessLeak is een gevaarlijke campagne die gebruikt wordt voor het verspreiden van Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker en andere cyber dreigingen die behoren tot de categorie van ransomware. Dit betekent maar één ding – als je deze dreigingen wil vermijden moet je wegblijven van kwaadaardige sites die geregistreerd staan op FessLeak@qip(dot)ru. Anders kan je opgescheept worden met een virus dat je belangrijke bestanden wil coderen en daarna vraagt om een vergoeding te betalen om ze te decoderen. Meestal moet er betaald worden in bitcoins via de tor browser en dat is het enige wat helpt in deze situatie. Als een ransomware uit de FessLeak malvertising campagne je systeem infiltreert is het eerste wat het doet een systeeemscan uitvoeren. Na het scannen van het systeem en het vinden van de voorafbepaalde bestanden codeert het deze via de RSA 2048 codering. Hierna zijn alle betrokken bestanden geblokkeerd. Nadat je probeert om één van deze bestanden te openen, krijg je een enorme waarschuwing te zien die je informeert over de hele situatie. Betaal alsjeblieft NIET omdat je nooit zeker kan zijn dat het je zal helpen om een decodering sleutel te krijgen. Als je backups gemaakt hebt en je hebt net ontdekt dat je pc geïnfecteerd is met één van de FessLeak malwares, moet je proberen je bestanden te herstellen aan de hand van deze backups. Natuurlijk moet je wel eerst zorgen dat alle kwaadaardige bestanden (inclusufie degene die toebehoren aan deze ransomware) verwijdert zijn. De makkelijkste manier om dat te doen is door het uitvoeren van een volledige systeemscan met een bijgewerkte anti-sptyware. Hiervoor raden wij het gebruik van Reimage aan. Als je geen idee hebt van wat backup betekent, moet je één van de programma’s die op het einde van de post vermeld worden proberen.

Hoe kan FessLeak mijn pc infecteren?

Er worden verschillende manieren gebruikt om ransomware te verspreiden, inclusief de FessLeak campagne. IHet vertrouwd op kwaadaardige sites die gepromoot worden via nep meldingen. Zulke nep meldingen bevatten meestal verschillende logo’s, zodat ze er overtuigend uitzien. Als je tijdens het surfen onderbroken wordt door een melding die beweert dat je Java of Flashplayer moet updaten, moet je beseffen dat het wel eens nep kan zijn. Gelieve zulke advertenties te negeren en dus niet in de val te trappen want dan kan je imgeleid worden naar een kwaadaardige site die makkelijk Cryptolocker of een andere ransomware op je pc kan downloaden. Denk er bovendien ook aan dat je msileid kan worden tot het downloaden van deze dreiging op je pc via spam. Volgens de laatste rapporten, zijn spammer actief in Frankrijk en andere Europese landen, er kan echter niet gegarandeerd worden dat er geen groep van hackers is die de distributie van deze ransomwares willen vergroten in de VS en andere landen. In dit geval is het belangrijk dat je begrijpt dat er veel kwaadaardige mails verspreid worden. Meestal zien ze er uit als officiële meldingen over verschillende aankopen, boetes, prijzen en andere dingen die steeds de aandacht van mensen trekken. Als je net ontdekt hebt dat een FessLeak-gerelateerde ransomware je pc reeds aangevallen heeft en je belangrijke bestanden geblokkeerd heeft, volg dan deze handleiding en verwijder deze dreiging.

Hoe het FessLeak virus verwijderen?

Als een ransomware, die de FessLeak campagne gebruikt, net je systeem geïnfecteerd heeft, heb je een sleutel nodig als je de aangetaste bestanden wil herstellen. Hiervoor moet je een losgeld betalen. Desalniettemin kan je backups proberen of bestanden herstellen programma’s. Als je backups gemaakt hebt zou je in staat moeten zijn om je bestanden te herstellen. Bovendien kan je ook programma’s zoals R-Studio of Photorec proberen.

Voor het verwijderen van FessLeak raden we het gebruik aan van Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Tenslotte moeten we ook ten zeerste aanraden na te denken over de preventie van infecties zoals FessLeak-gerelateerde ransomware, Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker en gelijkaardige dreigingen. Hiervoor kan je de hierboven vermelde programma’s gebruiken. Vergeet ook niet zo vaak als het mogelijk is backups te maken. Hiervoor kan je USB externe harde schijven, CD’s en DVD’s gebruiken, of gewoon vertrouwen op Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossingen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
FessLeak ransomware snapshot
FessLeak ransomware snapshot

Over de auteur

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-fessleak-ransomware.html

Verwijdering gidsen in andere talen