Gevaarlijkheidsmeter:  
  (94/100)

Dyzap virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Lucia Danes - - | Het type: Trojaans Paard

Wat is het Dyzap virus?

Het Dyzap virus is een gevaarlijk Trojaans paard, dat gebruikt wordt voor het stelen van bankgegevens en andere gevoelige informatie. Volgens beveiligingsexperten is deze bedreiging voornamelijk geïnteresseerd in mensen hun online aanmeldgegevens en wachtwoorden, crypto valuta, betalingsdiensten, private sleutels en dergelijke. Het meest interessante deel ervan is dat het ook gebruikt werd voor het verspreiden van Gameover, CryptoLocker en andere virussen. Als deze Trojaan er dus in slaagt om je pc te infiltreren kan dit niet enkel leiden tot het verlies van je privé informatie maar kan het ook een virus downloaden dat in staat is om je belangrijke bestanden te versleutelen en losgeld vragen om deze terug te krijgen. Volgens de laatste rapporten wordt dit virus meestal verspreid via geïnfecteerde e-mails, met als onderwerp: “Lees document in bijlage”. Natuurlijk wordt je pc geïnfecteerd met Dyzap zodra je deze bijlage opent. Het wordt algemeen aangenomen dat deze Trojaan vooral verspreid word in Engels sprekende landen (USA, Canada, UK, enz.). Ook al woon je niet in zo’n land dien je toch voorzichtig te zijn en alles na te kijken met je anti-spyware. Als deze veroudert is moet je hem bijwerken naar de recentste versie. Als je er nog geen hebt installeer dan Reimage.

Hoe kan Dyzap mijn pc infecteren?

Zoals we reeds vermeld hebben kan Dyzap gedownload worden via een geïnfecteerde mail met als onderwerp “Lees document in bijlage”. Natuurlijk kunnen hackers makkelijk de inhoud van dit bericht wijzigen en ervoor zorgen dat het er betrouwbaarder uit ziet dan het momenteel is. Weet dat je geïnformeerd kan worden over verschillende aankopen, betalingen en gelijkaardige dingen waardoor je geneigd bent om de bijlage te openen. Als je probeert om het Dyzap virus te vermijden moet je bovendien ook wegblijven van illegale sites die vol staan met illegale inhoud en ook van pop-ups die uit het niets opduiken en je updates voor verschillende programma’s aanbieden of je pc willen nakijken met een mysterieuze ‘gratis scanner’.

Hoe het Dyzap virus verwijderen?

Als je echte zeker wilt zijn dat je pc niet geïnfecteerd is met Dyzap, moet je een volledige systeemscan uitvoeren met Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of een andere betrouwbare anti-spyware. Zorg ervoor dat je beschikt over de recenste versie opdat je alle bestanden zou kunnen detecteren die toebehoren aan dit gevaarlijk virus. Als je denkt dat deze Trojaan het Cryptolocker virus reeds gedownload heeft probeer dan volgende stappen:

  1. Herstart je geïnfecteerde PC in ‘Veilige modus met opdracht prompt’ om het virus uit te schakelen (dit zou bij alle versies van deze bedreiging moeten werken)
  2. Start Regedit
  3. Zoek naar WinLogon waarden en noteer alle bestanden die niet explorer.exe of blanco zijn. Vervang ze met explorer.exe.
  4. Zoek in het register naar de bestanden die je genoteerd hebt en verwijder de registersleutels die ernaar verwijzen.
  5. Herstart en voer een volledige systeemscan uit met een bijgewerkte Reimage.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-dyzap-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen