Wat is close.js? Moet ik het verwijderen?

door Lucia Danes - -

Hoe gevaarlijk het close.js bestand is?

Close.js is een gevaarlijk JavaScript bestand dat nauw gerelateerd is aan het Spora ransomware virus. Dit bestand is verantwoordelijk voor het uitvoeren en opstarten van ransomware op het doelwit systeem, dus kan het beschouwd worden als een belangrijk onderdeel van het volledige proces. Meestal worden slachtoffers misleid tot het installeren van dit bestand ald ze overtuigd worden de kwaadaardige e-mailbijlage te downloaden. Het misleidende e-mail bericht beweert gerelateerd te zijn aan een ernstige organisatie, zoals overheidsinstellingen, een advokatenkantoor enz. Van zodra je echter de nep bijlage download, wordt het close.js bestand op je pc geplaatst. Eens uitgevoerd, lanceert het bestand de malware en start het versleutelingsproces. Soms worden mesne verplicht te kijken naar een foutmelding die stelt dat het Word bestand gecorrumpeerd werd terwijl de ransomware de doelbestanden versleuteld.

Zoals je wel begrijpt, is close.js een gevaarlijk bestand dat veel schade kan aanrichten door het versleutelen van je belangrijke documenten, foto’s, audio of videobestanden, databases enz. Dit bestand hoeft nergens voor op je pc te blijven staan. Nadat je merkte dat het zich op je pc bevond, moet je deze scannen met een betrouwbare antivirus of malware verwijdering programma. We raden je ten stelligste aan om het close.js bestand en de Spora ransomware te verwijderen met Reimage. Het kan echter zijn dat je de pc moet herstarten in Veilige Modus voor je een anti-malware programma kan installeren of uitvoeren omdat zulke virussen de neiging hebben om legitieme beveiliging software te blokkeren. Als je meer hulp nodig hebt met de verwijdering van het virus en close.js, volg je best hier onze stap voor stap handleiding

Hoe kan dit bestand op mijn pc verschijnen?

Het close.js bestand verschijnt als je computer geïnfecteerd werd met de Spora ransomware. Het virus wordt meestal verspreid via kwaadaardige e-mailbijlagen die beweren facturen of andere zakelijke word of PDF-bestanden te zijn. Hoewel het bestand eruitziet als een ordinair bestand dat je probleemloos kan gebruiken, heeft het in werkelijkheid twee verschillende extenties die waarschuwen voor de verborgen eigenschappen van dit bestand. Als je op dit bestand klikt, voer je het kwaadaardige close.js bestand uit in de %TEMP% map. Met als resultaat, dat het Spora virus het data versleutelingsproces start, wat ongedetecteerd blijft tot je probeert om een aangetast bestand te openen. Als je een ransomware aanval wil vermijden, moet je voorzichtiger zijn met mails en niet te snel de bijlagen openen. Verzeker je er eerst van dat je de afzender kan vertrouwen!

Hoe close.js verwijderen?

We willen erop wijzen dat het verwijderen van close.js het voornaamste probleem niet zal oplossen. Dit bestand is een van de voornaamste signalen dat je computer geïnfecteerd werd met ransomware. Het verwijderen van dit bestand zal de versleuteling van je bestanden en andere kwaadaardige activiteiten opgestart door Spora niet oplossen. Denk eraan dat we je niet aanraden omn zulke gevaarlijke cyberdreigingen op je eentje te verwijderen omdat ze ingesteld zijn om verschillende technieken te gebruiken om net dit te vermijden. Scan liever je pc met een professioneel malware verwijdering tool, zoals Reimage of Malwarebytes Malwarebytes om Spora en zijn bestanden te verwijderen.

uitspraak - de status van het bestand:
gevaarlijk bestand
Advies: Als je computer traag lijkt, of je hebt te maken met ongewenste advertenties en omleidingen naar onbekende websites, raden we je ten zeerste aan om hem te scannen met een betrouwbare anti-spyware programma. Voer enkele GRATIS scans uit en kijk je naam na op onbekende toepassingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze problemen
We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is een aanbevolen hulpmiddel om je systeem te scannen op mogelijke bedreigingen en beroerde software. De proefversie zal schadelijke toepassingen op je systeem vinden.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage
Alternatieve Software
Malwarebytes
Malwarebytes

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html

Verwijdering gidsen in andere talen


Bestanden
Software
Vergelijk