Gevaarlijkheidsmeter:  
  (98/100)

AKM virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

| Het type: Valse antispyware

AKM virus ( ook bekend als AKM Ihr Computer ist Gesperrt viruss of Autoren Komponisten Musikverleger virus ) is een gevaarlijk ransomware, welke niets te maken heeft met de autoriteiten, zoals de politie. Dit duitse virus is gemaakt door cyber criminelen, die proberen hun slachtoffers voor gek te zetten en geld te krijgen in de vorm van een boete. Daarvoor moeten ze het systeem infecteren met een trojan horse (trojaans paard), die het computer systeem blokkeerd en een grote notificatie weergeeft welke waarschuwd over verschillende ontdekte problemen. AKM virus benoemd meestal het gebruik van copyrighted bestanden, het versprijden van virussen of zulk soort computer misdrijven die opgeslagen zijn bij de politie. Meestal vragen ze om het betalen van een boete van 100 euro. Maar vergeet niet dat de politie of andere autoriteiten nooit gebruik maken van zulk soort methoden om betalingen van boetes te innen voor wat voor overtredingen dan ook. AKM virus is een grootschalige scam dat genegeerd moet worden.

Hoe kan ik geïnfecteerd raken met AKM virus?

AKM virus kan gemakkelijk de slechter beschermde systemen infecteren. Zoals we al eerder hebben genoemd, is het gedownload door een trojan horse, welke computers infecteerd door middel van een update of een officieel lijkend mailtje/bericht. Het virus wordt gebruikt om geld mee te verdienen, dus gaat het niet bestaande misdrijven bedenken die zogenaamd op je computer zijn gepleegd. Pas op dat het AKM virus is extra gevaarlijk voor de mensen die in Duitsland wonen, maar kan ook in de aangrenzende landen opdagen. Het is heel erg makkelijk te zien als ransomware op je computer zit, zoals al gezegd is de blokkade van je computer een grote aanwijzing. Wees in iedergeval erg oplettend als je computer geinfecteerd is,want het AKM virus is een erg gevaarlijk applicatie die veel geld kan stelen. Negeer de notificaties en verwijder het AKM virus ook zo snel mogelijk.

How to remove AKM virus?

Als je het AKM virus probeert te verwijderen moet je eerst de blokkade van je PC verwijderen. Soms lukt dat door eenvoudig de datum van je PC terug te zetten. Als dat niet lukt, moet je je computer opstarten in veilige modus. Als dit beide niet werkt, kun je het volgende stappenplan gebruiken:

* Flash drive methode:

1. Pak een ander computer en download Reimage of een ander gewaardeerd anti-malware programma.

2. Update het programma en zet het op een USB of CD.

3. Zet je geinfecteerde PC in veilige modus door gebruik te maken van je opdrachtprompt, en stop je USB/CD in de PC.

4. Herstart je computer nogmaals, en start nogmaals een volledige systeem scan.

* Gebruikers die geinfecteerd zijn met Ukash virussen hebben de mogelijkheid om op andere accounts van hun windows systeem in te loggen. Als een van deze accounts beheerder rechten heeft, heb je in principe de mogelijkheid om vanuit dat account een anti-malware programma te laten draaien.

* Probeer de Flash te negeren, zodat het ransomware stopt te werken. OM je Flash te blokkeren moet je naar Macromedia ondersteuning gaan, en op ‘negeren’ klikken: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Als je dat gedaan hebt, moet je een systeem scan starten.

* Handmatig het AKM virus verwijderen (speciale skills zijn nodig)

  • Zet je geinfecteerde PC in veilige modus door gebruik te maken van je opdrachtprompt. (zou voor alle versies van het virus moeten werken)

  • Start Regedit

  • Zoek voor WinLogon Entries, en zoek alle bestanden die niet explorer.exe of blank heten, en schrijf hun naam op. Vervang ze door explorer.exe.

  • Zoek in het register voor de bestanden die je hebt opgeschreven, en verwijder de register sleutels van de bestanden

  • Start je PC opnieuw op, en gebruik een systeem scan van bijvoorbeeld: Reimage om de overige virus bestanden te verwijderen

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Bron: https://www.2-spyware.com/remove-akm-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen