FBI ransomware oplichting heeft aandacht van FBI aangetrokken

FBI ransomware scam has reached FBI attentionHet virus genoemd de FBI ransomware welke computers in heel Amerika aan het infecteren is eist geld van zijn slachtoffers zodat ze niet vervolgd zouden worden door het virus. De computer die als doelwit wordt beschouwd word opeens onbruikbaar, en een legitiem lijkende pagina springt open in je browser. Het is een enorm grote oplichterstruc, dat zelfs de FBI en de IC3 (Internet Misdaad Klachten Centrum) een gedetailleerd alarm de wereld in gezonden hebben over de FBI ransomware oplichting.

De mensen moeten volgende dingen weten:

  • Je computer is niet op slot gezet door de FBI.
  • Men zou niets moeten volgen van een gids/tutorial op de pagina.
  • Als je deze pagina ziet – ben je waarschijnlijk geinfecteerd met de malware genaamd Reveton.

Nu zal de hoofdvraag in je gedachten zijn “hoe werd ik geinfecteerd?”. Eerst en vooral – moet je je computer zijn beveiliging checken. Is je antivirus up-to-date? Deze vorm van oplichting is niet nieuw op

het internet, maar hackers werken er wel aan om hem beter en harder op te sporen te maken. Alles dat ze hiervoor moeten doen is de bestanden die ze gebruiken veranderen, waarom het moeilijker wordt voor je antivirus om ze op sporen. Dat is waarom je een geupdate versie nodig hebt van je antivirus software, omdat het constant nieuwe virus definities binnenkrijgt.

FBI ransomware scam has reached FBI attentionEigenlijk, is het schema van deze criminele activiteit erg interessant. Hier laten we je een simpel systeem zien hoe hackers geld verdienen:

Slechte persoon 1 koopt software gegeven door Slechte persoon 2. Daarna maakt Slechte persoon een stuk malware van de gegeven software, welke een computer kan overnemen en eisen om een boete te betalen. Na dat, betaald Slechte Persoon 1 aan Slechte Persoon 3 om de malware te testen en te upgraden zodat zien kansen op antivirus detectie verlagen. De 4de slechte persoon wordt dan betaald om een onschuldige website binnen te hacken zodat hij de malware kan uploaden, in dit geval de website die behoord tot Goede Persoon B.

Wanneer Goede Persoon A een onschuldige website vind en op een link hiernaartoe klikt komt hij op de website van Goede Persoon B -> De malware die op deze site is gezet wordt onmiddelijk geinstalleerd op de computer van Goede Persoon A en zijn computer wordt op slot gezet. Wanneer goede persoon A geld betaald om zijn computer weer vrij te maken, neemt Slechte Persoon 1 zijn geld af in dit schema, met winst. En op deze manier kan je zien hoe goede personen hun geld sturen om hun pc vrij te maken, wat erg kan verschillen in Europa, door middel van systemen als Ukash en Paysafe. Amerikaanse voorbeelden zijn MoneyPak, welke gekend is als ‘groen puntje” – een dienst, welke je mischien al hebt gezien in je lokale Walmart of Rite Aid.

De MoneyPak is een geweldige manier voor scammers om geld te krijgen, omdat het geld dat de mensen sturen niet kan worden getraceerd. Als je je afvraagt hoeveel hackers hiermee kunnen verdienen, suggesteert Brian Krebs dat het mogelijk is $50,000 per dag te verdienen. Hackers kunnen dan gewoonweg de woorden in de gebruikersoveernkomst veranderen om het Departement van Justitie te gebruiken als een ontvanger van dit geld ondertussen dit niet echt zo is.

Het feit is dat mensen worden geinfecteerd door een willekeure, ordinair lijkende web pagina te bezoeken, welke vol zit met hackers. Dit type van aanvallen wordt een drive-by aanval genoemd en kan worden verder uitgewerkt door verschillende trucs die ervoor zorgen dat mensen geinfecteerde websites bezoeken door middel van spam of SEO-vergiftiging. Er zijn duizenden websited hiermee gecompromiseerd en de malware groeit dag voor dag. De beste manier om dit programma te omzeilen is door een goede webbrowser en antivirus te gebruiken.

Hierbij toegevoegd, werkt de FBI hard om degenen die hun naam gebruiken om mensen te scammen op te pakken. Nu deze aanval in samenwerking is met Europese landen, kan het mischien makkelijker zijn deze hackers op te pakken.

Verwijderingsgidsen voor het FBI virus, FBI moneypak
Bron: blog.eset.com

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk